Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

В Одесі на Грецькій площі відбувся мітинг-реквієм за жертвами трагедії 2 травня ("tyzhden.ua")

21:52 02-05-2016

Панахида проходила під українськими прапорами, присутні виклали на площі тризуб із лампадок і поклали квіти біля фотографій загиблих.


02.05.2016

Кілька сотень людей прийшли на Грецьку площу в Одесі вшанувати пам'ять загиблих 2 травня 2014 року під час зіткнень між проукраїнськими і проросійськими активістами, героїв Небесної сотні і загиблих в зоні АТО військових.

Панахида проходила під українськими прапорами, присутні виклали на площі тризуб із лампадок і поклали квіти біля фотографій загиблих.

Як повідомлялося, 2 травня в Одесі мали відбутися дві панахиди за загиблими в події 2 травня 2014 року - в 14.00 на Куликовому полі і в 20.00 - на Грецькій площі. Панахида на Куликовому полі не відбулася через анонімні повідомлення про замінування, що надійшли до правоохоронних органів, які перевіряли територію і не пропускали туди людей. Згодом перше повідомлення про мінування не підтвердилося, однак неподалік Куликового поля в переході були виявлені гранати.

Інформації про вечірнє анонімне повідомлення про мінування Куликового поля поки немає, оскільки фахівці продовжують прочісування території.

Як відомо, в Одесі вшановують пам'ять жертв трагедії 2 травня.

Нагадаємо, в Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами і проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб.