Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

"Жити по-офшорному": навколо Порошенка розгорається новий скандал. ВІДЕО ("gazeta.ua")

10:55 19-05-2016

Журналісти знайшли в кіпрському реєстрі документ про незаконні оборудки президента Петра Порошенка.


19.05.2016

Журналісти знайшли в кіпрському реєстрі документ про незаконні оборудки президентаПетра Порошенка.

Папери у свому Facebook опублікував журналіст Дмитро Гнап.

 
 

"В офіційній формі про акціонерний капітал йдеться, що за тиждень до виходу нашого першого розслідування, 25 березня 2016 року, український фонд "Прайм Ессет Капітал" (власник - Петро Порошенко) перерахував за акції 3,926 млн євро кіпрській компанії CEE Confectionery Investments Ltd. (кінцевий бенефіціар - Петро Порошенко). У графі "тип платежу" написано "кеш". Тобто українська фірма Порошенка купила майже за 4 млн євро 18 тисяч акцій його ж кіпрської компаніїї. Остання, нагадаю, на той час належала його віргінській фірмі, власником якої й був Порошенко (коло замкнулося)", - написав Гнап.

Він припускає, що кіпрська фірма Порошенка справді не має банківських рахунків, як стверджував глава держави. Тоді його юристи повинні були розрахуватися за акції валізами грошей.

"Пікантності ситуації додає те, що за три тижні до цього, 3 березня 2016 року, глава Нацбанку пані Гонтраева підписала постанову, згідно з якою такий тип операцій із виведення валюти за кордон був заборонений. Хоч готівкою, хоч безготівкою. "Із метою стабілізації ситуації на валютному ринку"", - написав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку виправдали офшори Порошенка

Раніше народний депутат Єгор Соболєв заявив, що фракція "Блок Петра Порошенка"затягує з ухваленням законопроекту про створення тимчасових слідчих комісій. Зокрема, ТСК із деофшоризації.