Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Попрощалися з ракетним снайпером "Булькою" ("gazeta.ua")

14:39 30-07-2016


29.07.2016

У Фастові на Київщині 26 липня попрощалися з ракетним снайпером батальйону "Київська Русь" 51-річним Сергієм Шадських на позивний "Булька".

Він загинув 23 липня під час обстрілу важкої артилерії під Авдіївкою на Донеччині. Позицію батальйону накрив снаряд гаубиці.

"Він народився й жив у місті Фастів на Київщині. У зоні АТО був з вересня 2014-го. Уклав конт­ракт, — написав у соцмережі журналіст 40-річний Юрій Бутусов. — Служив оператором протитанкового комплексу "Фагот". Саме молодший сержант Шадських 26 квітня 2016 року прямим влучанням знищив два ворожі автомобілі "Урали" з мінометами. Є відео, де вони випаровуються після потужної детонації боєкомплекту. Попри страшне поранення, сам викликав допомогу. Неймовірною силою волі утримував себе у свідомості, залишаючись на позиції. Пішов із життя як справжній воїн".

За бойові заслуги Сергій Шадських 2014-го отримав відзнаки "За зразкову службу" та "Знак пошани", "За взірцевість у військовій службі". Командування батальйону представило його до ордену "За мужність" 3-го ступеня. Але комісія не встигла розглянути подання.

Того дня загинули шість українських воїнів, 13 отримали поранення.