Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Балістична експертиза: зброя, з якої стріляли в майданівців, належала працівникам МВС ("Радіо Свобода")

22:12 02-08-2016


02.08.2016

На слуханні у Святошинському районному суді Києва у справі про стрілянину проти євромайданівців на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року предметом суперечки стала балістична експертиза: прокурори й захисники мають протилежні погляди на походження куль, уламки яких знайшли у тілах потерпілих.

Сторона захисту заявляє, що уламки куль можуть походити з мисливським ґвинтівок. Натомість сторона обвинувачення послуговується балістичною експертизою і стверджує, що кулі походили зі зброї, яку видавали тодішнім працівникам МВС. Так прокурор Яніс Сімонов аргументує причетність обвинувачених до скоєння злочину.

Прокурор заявив, що з вивчених слідством відеозаписів подій змогли ідентифікувати участь Сергія Зінченка, кулі з його зброї знайшли в тілах загиблих. Участь інших обвинувачуваних іще вивчають.

Суд вирішив затримати підсудних під вартою до 30 вересня 2016 року в Київському СІЗО № 13. Продовження слухань у справі розстрілів на Майдані у Святошинському райсуді Києва запланували на 4 серпня.

У вбивстві 48 осіб і пораненні 80 звинувачують колишніх беркутівців. 17 травня суд почав розгляд по суті справи проти п’яти колишніх бійців полку міліції особливого призначення «Беркут»: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янішевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П’ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу «Беркут», яких звинувачують в убивствах на Майдані, не визнають власної вини за жодним з пунктів.