Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Рада в першому читанні схвалила заборону на ввезення із РФ антиукраїнських книг ("Тиждень.ua")

11:28 20-10-2016

Рада в першому читанні схвалила заборону на ввезення із РФ антиукраїнських книг (

Рішення підтримали 250 нардепів.


20.10.2016

Верховна Рада в першому читанні підтримала Проект закону №5114 «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту». Рішення підтримали 250 нардепів, повідомляє кореспондент Тижня.

Як повідомлялося, профільний комітет Ради схвалив обмеження на ввезення книг із Росії 5 жовтня.

Раніше віце-прем'єр-міністр із гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко пояснював, що ухвалення цього законопроекту дозволить захистити український книжковий ринок від російської пропаганди. За його словами, дозволи будуть отримувати лише книги походженням із країни-агресора, російськомовні книжки, видані в Україні, під процедуру не потраплятимуть.

Нагадаємо, урядовий законопроект №5114 передбачає дозвільний принцип для книг походженням із РФ. Під заборону потраплятиме продукція, яка містить антиукраїнський і антидержавний зміст та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Відповідно до законопроекту, в 10-денний термін громадська експертна рада повинна буде або надати дозвіл або обґрунтовано відмовити. Проект закону також передбачає вирішення проблеми «сірого» завезення книг через кордон із РФ. Після ухвалення, згідно закону, одній людині буде дозволено ввозити лише 10 примірників, тоді як сьогодні одна особа може завозити до 50 кг книг.

Як повідомлялося, Європарламент 21 жовтня розгляне в першому читанні проект резолюції щодо протидії пропаганді з боку Росії.

Нагадаємо, видання Die Zeit отримало електронне листування так званого міністерства інформації «ДНР», яке свідчить, що проросійські бойовики на Донбасі за наказом консультантів з Кремля ведуть пропагандистську кампанію проти Києва і Заходу.