Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У справі Майдану та вторгнення Росії з`явилися сенсаційні документи та свідчення – Луценко ("ТСН")

20:31 22-01-2017

Україна отримала від ООН важливий документ за підписом Януковича.


22.01.2017

 

З'явились завірені Організацією Об'єднаних Націй папери, які свідчать, що президент-утікач Віктор Янукович офіційно закликав президента Росії Володимира Путіна вторгнутися до України. Це радикально пришвидшує слідство за звинуваченням Януковича у державній зраді, підготовці війни та загибелі людей.
 
Оригінали документів із мокрими печатками ООН та підписами екс-президента генпрокурор Юрій Луценко показав ТСН.Тижню під час ексклюзивного інтерв'ю. Зібрані слідчими дані свідчать і про те, що підготовка російського вторгнення до України почалася задовго до протистояння на Майдані та втечі Януковича.
 
– У чому звинувачують Януковича, що йому інкримінують, на якому етапі перебуває слідство, які докази вдалося зібрати?
 
– Перш за все, я хочу показати вам постанову про надання мені від слідчого дозволу на розголошення матеріалів досудового слідства. Вся справа почалася із оприлюднення заяви президента України за підписом Януковича такого змісту (це стосується знову ж таки отриманого нами офіційного документа): "Як законно обраний президент України заявляю, що події на Майдані, незаконне захоплення влади в Києві, Україна опинилася на порозі громадянської війни, в країні хаос і анархія, права людей і безпеки під загрозою особливо в Криму і на Південному Сході, під впливом західних країн здійснюється терор і насилля, людей переслідують за політичними мотивами, у зв'язку з цим звертаюся до президента Росії В.В. Путіна з проханням використати озброєні сили РФ для відновлення закону, миру, правопорядку, захисту населення України". Підпис Януковича… 6 січня цього року, можливо вперше за історію України, ми отримали лист з офіційною печаткою ООН, який говорить про те, що лист за підписом Януковича був на прохання представника російської делегації Чуркіна долучений як офіційний документ Ради безпеки ООН. Це легітимізує той факт, що саме Янукович закликав війська РФ вдертися на територію України… За цей час ми допитали 32 свідки, які дають вичерпну картину про те, як Янукович здійснював державну зраду... Важливі покази дав, наприклад, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ось позавчорашній його допит, в якому він видає розписку Януковича про те, що він відмовляється від державної охорони станом від 24 лютого 2014 року. Це повністю спростовує всю його брехню у зверненні до Путіна про те, що комусь хтось загрожує... Його особистий підпис, переданий міністру внутрішніх справ Авакову, свідчить, що він втік з Києва і прийняв рішення перейти на бік ворога РФ фактично під його охорону. Також ми допитали двох депутатів Держдуми РФ. Вони свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні місяці, коли Майдан ще стояв у центрі Києва. Під час візиту Суркова в грудні вже йшлося про ймовірне військове вторгнення… Ми плануємо не тягнути із термінами досудового слідства, протягом лютого проведемо остаточні необхідні допити та експертизи, після цього справа буде передана до розгляду суду. Впевнений, що саме український суд має поставити крапку в цій справі, – говорить Луценко.
 
 
– Уже в березні суд може приступити до розгляду справи?
 
– Я сподіваюся на добросовісність адвокатів. Тобто в лютому ми завершимо слідство, коротке ознайомлення і початок судового процесу. В цьому ми будемо робити все не для того, щоб було швидше, а для того, щоб було якісно. Ця справа, безумовно, буде предметом оскарження міжнародних інстанцій. Ми це розуміємо і тому робимо все виключно за буквою закону буквально до кожної коми.
 
– Різні міжнародні інстанції по-різному оцінюють переконливість заочного суду і слідства. Яка судова перспектива цього провадження?
 
– Я не чув жодних сумнівів у легітимності заочного засудження або легітимності заочного слідства. Я от щойно був, наприклад, у Латвії. Це усталена практика. Після цього відвідав Німеччину – це усталена практика. Будь-яка країна західної демократії має таку можливість. Процес in absentia (бути засудженим заочно), тобто заочне, за відсутності підозрюваного в разі, якщо він переховується від слідства, є загальноприйнятою цивілізаційною нормою.
 
– Які важелі є в України для виконання майбутнього судового рішення?
 
– Майбутнє судове рішення прийме суд, а не я, і воно буде виконане в тому числі через майнове покарання. Бо тяжкість цієї статті дає не тільки термін засудження. Якщо суд визнає його винним – це і конфіскація його майна і пов'язаних з ним осіб.
 
– Що відбувається і що буде відбуватися з майном "сім'ї"?
 
– Майно "сім'ї" перебуває під арештом. Це і величезні грошові кошти, і величезна нерухомість. Давайте дочекаємося рішення суду і після цього ви побачите результат реалізації його рішення.
 
– Як з огляду на це оцінюєте те, що так важко проходить через сесійну залу Верховної Ради закон про спеціальну конфіскацію?
 
– Це справа народних депутатів. Я хочу сказати, що закон про спеціальну конфіскацію є усталеною нормою більшості західних країн. Але, звичайно, диявол ховається в деталях. І на моїй пам'яті є вже під десять варіантів цього закону. Щоразу депутати знаходять недосконалість або якусь ймовірну небезпеку в цих законах. Сподіваюся, що буквально наступного пленарного тижня він проголосується, що зніме ризики оскаржень заочного осудження у Європейському суді. Чи була в нас надія, що колишній президент та його оточення стануть предметом судових процесів і конфіскації майна без жодного послаблення з боку держави? У мене, правда, було, бо я завжди був оптимістом. Але я не думав, що це буде так швидко! Було надзвичайно важко – це майже цілодобова робота. Але це зроблено.
 
Сергій Швець