Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Телеканал UA|TV почав мовлення на потужніших супутниках ("zaxid.net")

12:09 06-02-2017

Телеканал UA|TV почав мовлення на потужніших супутниках  (


06.02.2017

Телеканал UA|TV, що є частиною Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ), змінив європейського оператора й тепер мовитиме з трьох нових супутників Hot Bird 13C, повідомило Міністерство інформаційної політики. Іномовник співпрацюватиме з оператором Eutelsat SA.

«Hot Bird 13 – це відразу три супутники високої потужності, що ідеально покривають телевізійним сигналом усю Європу – від Португалії та Великої Британії до західного Сибіру в Росії, від Скандинавії до країн Північної Африки та Близького Сходу», – розповів держсекретар МІП Артем Біденко.

У міністерстві повідомили, що до 28 лютого трансляція UA|TV здійснюватиметься також і з супутника Amos 2, після чого її буде припинено. Таким чином, упродовж лютого кабельні оператори та користувачі супутникового телебачення матимуть змогу переналаштувати приймачі на Hot Bird 13C.

Нагадаємо, крім Європи, телеканал UA|TV транслюється в Азії (супутник Azerspace 1) та Північній Америці (Galaxy 19).

В грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про іномовлення, створивши систему телерадіомовлення, що поширює об’єктивну інформацію про Україну та сприяє формуванню її позитивного іміджу у світі.

На початку лютого 2017 року телеканал UA|TV почав мовлення кримськотатарською мовою за кордон та в окупований Росією Крим.