Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Києві пройшов Марш солідарності з кримськотатарським народом ("Тиждень.ua")

17:29 26-02-2017

У Києві пройшов Марш солідарності з кримськотатарським народом (

Учасники ходи тримали українські, кримськотатарські, азербайджанські та турецькі прапори, а також портрети політв'язнів.


26.02.2017

У неділю, 26 лютого, у Києві відбувся Марш солідарності з кримськотатарським народом, присвячений Дню кримськотатарського спротиву російській окупації. Про це повідомляє кореспондент Тижня.ua.

Близько 1 тисячі активістів пройшлися урядовим кварталом у Києві в знак солідарності з кримськими татарами. Учасники ходи тримали українські, кримськотатарські, азербайджанські та турецькі прапори, а також портрети політв'язнів.

Активісти вигукували "Міллєт! Ватан! Кирим!", що в перекладі з кримськотатарської означає:"Народ! Батьківщина! Крим!", а також скандували "Крим - це Україна". Під час самої ходи звучали українські та кримськотатарські пісні. Хода завершилася мітингом на Майдані Незалежності.

У цей день, 26 лютого 2014 року, близько 15 тисяч кримських татар, тисячі українців і жителів Криму інших національностей на заклик Меджлісу прийшли до Верховної Ради АР Крим і не дозволили проросійським депутатам ухвалити антиконституційні рішення щодо відділення Криму від України. Тоді між сепаратистами та кримськими татарами, які виступали проти анексії півострова, спалахнули сутички, однак вночі 27 лютого 2014 року Кремль увів у дію силовий варіант захоплення Криму.

Нагадаємо, 2 лютого 2016 року Верховна Рада проголосувала за відзначення 26 лютого Дня кримськотатарського спротиву російській окупації на державному рівні.