Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Лещенко показал документы о перечислении Януковичем "отмытых" денег Манафорту ("Новое время")

14:39 21-03-2017

Народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Сергій Лещенко заявив, що володіє оригіналами документів про перерахування екс-президентом України Віктором Януковичем коштів американського політтехнолога Полу Манафорту від імені офшорної компанії з рахунком в Киргизстані.


21.03.2017

Лущенко: Документи про переведення грошей Манафорту збігаються з

Лущенко: Документи про переведення грошей Манафорту збігаються з "чорною бухгалтерією" Партії регіонів

Народний депутат з фракції Блок Петра Порошенка Сергій Лещенко заявив, що володіє оригіналами документів про перерахування екс-президентом України Віктором Януковичем коштів американського політтехнолога Полу Манафорту від імені офшорної компанії з рахунком в Киргизстані.

Лещенко на прес-конференції в Києві розповів, що у ході розслідування встановив офшорні юрисдикції, які використовував Янукович. Депутат нагадав, що минулого року була обнародувана так звана "чорна бухгалтерія" Партії регіонів, і встановлена природа одного з платежів, що Янукович здійснив на адресу Манафорта. "Мова йде про платіж від 14 жовтня 2009 року, транзакція в розмірі 750 тис. дол.",- сказав Лещенко, передає Інтерфакс-Україна.

Депутат повідомив, що йому вдалося отримати доступ до документів, які показують, як саме був проведений цей платіж. "Гроші були перераховані на рахунок Пола Манафорта у ... банку штату Вірджинія.... Як був оформлений цей платіж? Манафорт отримав ці гроші з рахунку офшорної компанії, зареєстрованої в Белізі, сам рахунок ...був відкритий в Киргизстані в місті Бішкек",- розповів він.

За його словами, цей платіж був здійснений не за виконання послуг політичного консалтингу Манафорта. "Для здійснення цього платежу був складений контракт, який має всі ознаки фіктивності та шахрайства з метою відмивання коштів", - зазначив Лещенко.

За цим контрактом Манафорт нібито здійснив поставку 501 комп'ютера для Белізського офшору.

"За моєю інформацією, це була одна з схем, яку використовувала Партія регіонів з метою відмивання коштів. У них були рахунки, в тому числі, в Киргизстані, на які вони отримували гроші та здійснювали нелегальні платежі", - розповів він.

Лещенко продемонстрував, за його словами, оригінальні документи, на яких є "живий підпис Манафорта ", дата і печатка українського представництва компанії. Він зазначив, що унікальність документа в тому, що він за датою і сумою збігається з інформацією в "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

"Переконаний, що ці факти мають бути розслідувані як українськими, так і американськими правоохоронними органами", - заявив народний депутат.

Лещенко уточнив, що отримав ці документи в кінці січня 2017 року з офісу Манафорта у Києві.

 

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура України виступила з наміром допитати колишнього керівника передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта у справі про корупцію.

Політичний консультант Пол Манафорт співпрацював з партією Опозиційний блок і організував таємну операцію з лобіювання у Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.