Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Скільки насправді вкрав Янукович: оприлюднили нові цифри ("gazeta.ua")

19:49 06-05-2017


06.05.2017

 

 

 

 

Скільки насправді вкрав Янукович: оприлюднили нові цифри
Янукович розорив країну на один держбюджет Фото: ТАСС

 

 

 

За час правління Януковича країна була розграбована приблизно на один держбюджет. За оцінками Генеральної прокуратури, він з подільниками вкрав в України $40 млрд .

Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Єнін він в ефірі UMN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "1,5 млрд Януковича" необхідно направити на відродження економіки - результати голосування

За версією слідства, злочинна організація Януковича включала в себе 7 груп впливу. Одна з них – група під керівництвом наближеного до Януковича бізнесмена Сергія Курченка і колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка. Вони контролювали діяльність певних сфер народного господарства України.

"Вони тільки з Дніпропетровської області кожен місяць стягували приблизно 100 млн. дол. кешем. Це були так звані податкові майданчики. Далі ці гроші пропускалися через коло банківсько-фінансових операцій. Це крило тримало під собою тисячі фіктивних підприємств, за діяльність яких відповідали близько 400 фінансових експертів. Решта 600 експертів відповідали за зв'язок грошової маси та діяльності підприємств з зовнішнім світом. Тобто мова йде про діяльність міжнародного "відмивочного" хаба, де гроші відмивалися за кордон. Далі вже "вибілені" використовувалися на придбання нерухомості, футбольних клубів, яхт, депутатських голосувань, або так зване реінвестування в Україну", – розповів Єнін.