Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Загиблий на Майдані Михайло Жизнєвський посмертно став Героєм України ("Новое время")

17:32 13-06-2017


13.06.2017

Батьки Михайла Жизневського отримали Зірку Героя, яку присвоїв їхньому сину Порошенко

Батьки Михайла Жизневського отримали Зірку Героя, яку присвоїв їхньому сину Порошенко

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України Михайлу Жизневському, який загинув на Майдані під час Революції Гідності.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко вручив Зірку Героя батькам Жизневського – Михайлу Петровичу та Ніні Василівні.


 

 


"Він поклав своє життя за нашу і вашу свободу…Для нас Михайло - не іноземець, для нас Михайло - українець в душі", - сказав Порошенко.

Президент подякував від імені українського народу батькам Михайла Жизневського за тверду позицію і тверде розуміння, і витримку в таких складних умовах.

"Пишаюся, що сьогодні до славної когорти українців, які носять звання Герой України приєднався ваш син – великий білорус і великий українець", - додав Порошенко.

Він також  нагадав, що ініціював зміни до законодавства, які були підтримані Верховною Радою і які дозволили вперше в історії присвоїти найвищу нагороду України іноземцю.

Нагадаємо, 13 квітня, Верховна Рада дозволила надати звання Герой України білорусу Михайлу Жизневському, що загинув в ході Революції Гідності.