Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Українці винайшли пристрій, який рятує від інфарктів ("gazeta.ua")

11:11 18-07-2017


18.07.2017

 

 

Створили унікальний пристрій, який може врятувати від серцевого нападу, коли поряд ніхто не в змозі допомогти. Варто лише приклеїти його на тіло за допомогою спеціальних липких пелюсток, і пристрій моніторитиме стан здоров'я власника 24 год/доб.

Пристрій "Cardiomo" вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням, а також робить кардіограму. Ви можете слідкувати за здоров'ям близьких на відстані. Пристрій миттєво сповіщатиме про погіршення здоров'я і навіть непритомність власника.

 
Автор: Анастасія Яковишина
Пристрій «Cardiomo» вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням
Пристрій «Cardiomo» вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням

"Ідея належить киянину Роману Бєлкіну. Його мама живе далеко від нього, в Харкові. І як усі батьки вона не охоче каже правду, коли Роман питає, як її здоров'я. Щоб не турбувати сина своїми проблемами, вона часто приховувала погане самопочуття. І це часто шкодило. Якось Роман зателефонував мамі і дізнався, що вона вже майже тиждень хворіє, у неї температура, серце "турбує". Саме в той момент він вирішив створити пристрій, який допоможе цілодобово знати про її самопочуття", - розповідає Gazeta.uaінженер алгоритмів проекту Вадим Ковадло.

 
Автор: imena.ua
Пристрій «Cardiomo» вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням
Пристрій «Cardiomo» вимірює серцевий ритм, температуру тіла, слідкує за пульсом і диханням

Працює Cardiomo завдяки сенсорам, які зчитують інформацію з поверхні тіла власника і мобільного додатку.

"Cardiomo можна підключити до будь-якої смартфона. Для цього треба встановити спеціальну програму. І все: пристрій надсилатиме дані про стан здоров'я на телефон. У додатку є два режими: користувача та спостерігача. Якщо ви користувач — ви кріпите датчик на себе і слідкуєте за змінами здоров'я. Якщо — спостерігач, то пристрій використовують ваші рідні. Де б вони не знаходилися — ви знатимете про їхнє самопочуття. В режимі спостерігача також може підключитися лікар — щоб вчасно давати фахові вказівки і слідкувати за змінами у стані. Він знімає електрокардіограму, слідкує за дихальним ритмом, може визначити положення тіла (сидить, стоїть, лежить чи йде власник пристрою) і рівень активності людини. Також ви можете дізнатися рівень стресу, рівень напруження, запас життєвих сил. У разі критичних відхилень від норми, програма формує екстрені повідомлення і відправляє їх за допомогою PUSH на телефони родичів або близьких людей, зареєстрованих як "спостерігачі" користувача прилада. Якщо відхилення незначні — ви просто зателефонуєте і заспокоїте близьку людину. Якщо серйозні — викличете лікаря, або самі приїдете і відвезете в лікарню", - каже інженер.

 
Автор: imena.ua
Програма формує екстрені повідомлення і надсилає їх на телефони родичів або близьких людей
Програма формує екстрені повідомлення і надсилає їх на телефони родичів або близьких людей

Пристрій зручний у використанні та компактний, кажуть розробники. У ньому можна плавати, приймати душ та займатися спортом. Лише раз на 3 дні потрібно міняти липучки-електроди.

"Він підійде не тільки людям, що мають серцево-судинні захворювання, а й тим, хто веде активний спосіб життя і слідкує за своїм здоров'ям. Справа в тому, що багато відомих та поширених фітнес-трекерів не точно визначають пульс, особливо при різких рухах і навантаженнях. Більшість з них іноді можуть помилятися на 35 ударів. Що неприпустимо, наприклад, для спортсменів", - каже Вадим Ковадло.

За статистикою в світі понад 15 млн людей помирають через серцево-судинні захворювання. Більше 7 млн — через захворювання дихальної системи. До 80% цих смертей можна було б уникнути при своєчасній діагностиці збоїв в роботі цих систем. Саме діагностика, що допоможе зменшити смертність, і є метою проекту, кажуть розробники.

 
Автор: Анастасія Яковишина
Інженер алгоритмів проекту Вадим Ковадло
Інженер алгоритмів проекту Вадим Ковадло

"250 перших прототипів розробки вже надійшли в Україну з Китаю. Невдовзі почнемо тестувати їх у клініках. Ми будемо розповсюджувати ці датчики серед хворих на аритмію чи інші серцево-судинні захворювання. І спостерігати, наскільки точно наш винахід визначає аномалію, наскільки ця інформація корисна для лікарів. Згодом плануємо створити медичну версію пристрою. Він буде професійнішим та показуватиме ще більш повну картину стану здоров'я. Коли пристрій пройде медичну сертифікацію, його використовуватимуть у лікарнях", - розповідає інженер алгоритмів.

За кордоном Cardiomo коштуватиме близько $ 200. В Україні — вдвічі дешевше. Продажі планують розпочати вже восени.

Шкіра є відзеркаленням того, що відбувається в організмі. Проблемні ділянки шкіри обличчя часто вказують на проблеми зі здоров'ям.