Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Посли ЄС ухвалили нові санкції проти Росії через скандал із турбінами Siemens ("Главком")

16:34 26-07-2017

Поставка Росією турбін Siemens до окупованого Криму спричинила скандал


26.07.2017

Посли ЄС погодились розширити антиросійські санкції після того, як Росія привезла на територію окупованого Криму чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens.

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

«Посли ЄС погодились додати до списку санкцій проти РФ чотирьох осіб і три юридичні особи після скандалу з турбінами Siemens», - написав журналіст.

 

 

Тепер це рішення має бути схвалене Радою ЄС, після чого буде опубліковано в Офіційному журналі спільноти і набуде чинності.

Як повідомлялося, про те, що турбіни незаконно ввезли з Росії до Криму для використання на електростанціях, стало відомо на початку липня 2017 року. Після цього Siemens подав до суду в Москві позови на три російські компанії, ймовірно, причетні до цього.

Російська сторона заявляє, що доставлені в Крим турбіни - російського виробництва. Москва запевняє, що попри ситуацію з турбінами Siemens, ТЕС запустять у 2018-му

Санкції Євросоюзу забороняють європейським компаніям постачати будь-яке обладнання і продукцію, а також послуги до окупованого Росією Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку з незаконним постачанням його турбін в окупований Крим призупинить постачання енергообладнання російським компаніям.

Німеччина закликає Європейський союз додати ще чотирьох російських громадян і компаній до санкційного списку через турбіни Siemens, доставлені в анексований Крим.