Державний департамент Сполучених Штатів Америки глибоко стурбований винесенням вироку заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу й іншим політичним в'язням. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.

"Ми глибоко стурбовані засудженням до восьми років ув'язнення, винесеними 10 вересня в Криму, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу у зв'язку з безпідставними звинуваченнями в причетності до демонстрацій, які відбулися до того, як почалася російська окупація", - йдеться в заяві.

Це лише останній приклад політично мотивованих юридичних дій проти Меджлісу і його керівництва, які стали об'єктом переслідувань через незгоду із спробою Росії анексувати Крим, підкреслили в Держдепі.

Нагадаємо, 11 вересня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму засудив до 8 років ув'язнення в колонії заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, який звинувачується в організації масових заворушень на мітингу 26 лютого 2014 року в Сімферополі.

Згодом Чийгоз та його адвокат Микола Полозов оскаржили у Верховному суді РФ рішення підконтрольного Кремлю Верховного суду анексованого Криму, який засудив Чийгоза до восьми років.

Міністерство закордонних справ Канади закликало РФ звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза й інших політичних в'язнів.

УНІАН