Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Політолог порадив, як вигнати Росію з Криму ("gazeta.ua")

20:41 17-09-2017

Миротворців ООН треба вводити в Крим. Про це у Facebook написав політолог Михайло Басараб.


17.09.2017

Миротворців ООН треба вводити в Крим. Про це у Facebook написав політолог Михайло Басараб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Якщо вже йдеться про миротворців ООН на Донбасі, то вимагаймо їх і до Криму.

Тиждень тому президент дав нове життя ідеї про миротворчу місію ООН на Донбасі. У сьогоднішньому виступі на YES Порошенко приділив особливу увагу звільненню Криму.

Наголосив навіть, що незабаром говоритиме про це під час Генасамблеї ООН.

Прекрасно! Адже питання Криму й Донбасу об'єктивно неподільні. В такому разі, Україна мала б вимагати "в одному пакеті" відправки миротворчих місій і на Донбас, і в Крим", - зауважив він.

"Це стане справедливою, цілком логічною вимогою. Оскільки Порошенко постійно заявляє, що події в Криму і на Донбасі викликані збройною агресією Росії. Якщо вже проблему "конфлікту на Донбасу" вирішать лікувати миротворчою місією ООН, то необхідно прописати такі ж "ліки" і для проблеми Криму", - пояснив він.

"Міжнародна спільнота не визнає анексії Криму, - значить, це щонайменше спірна територія. Необхідність втручання ООН очевидна. Плюс, суто військові завдання для ООНівців. Окупанти стрімко мілітаризують Крим, активно використовують його як майданчик для наступальних озброєнь (включно з інфраструктурою для ядерних боєприпасів) та для анти-НАТівських навчань. Отже, окупація Криму створює воєнні загрози не лише для України, а й для усіх сусідніх держав", - вказав політолог.

"Без деокупації Криму закінчення війни між Росією та Україною просто неможливе – ані з політичної, ані з юридичної точки зору", - резюмує Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квасневський дав прогноз про вихід Росії з Донбасу і Криму

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".