Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Розстріл Майдану: Генпрокуратура оголосила підозри високопосадовцям поліції ("gazeta.ua")

17:43 29-09-2017


29.09.2017

 

 

 

 

 

Розстріл Майдану: Генпрокуратура оголосила підозри високопосадовцям поліції
Трьом колишнім високопосадовцям міліції оголосили підозри за розгони Євромайдану / фото: Bigmir.net

 

 

 

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ повідомив про підозру трьом колишнім посадовцям МВС, які були причетні до розгонів учасників Революції Гідності.

Нині вони обіймають керівні посади в Нацполіції, пише Укрінформ.

Повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу організації служби управління організації роботи конвойних підрозділів спеціальних установ та судової міліції Департаменту громадської безпеки МВС Анатолію Серединському. Нині обіймає посаду заступника начальника Департаменту превентивної діяльності - начальника управління превентивної діяльності Нацполіції.

Також повідомлено про підозру колишнього головного інспектора того ж відділу Ігоря Бабича. На сьогодні він очолює Департамент превентивної діяльності Нацполіції.

Окрім того, повідомлено про підозру Сергію Поготову, який в 2013-2014 роках обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. Тепер очолює групу з охоронної діяльності Департаменту безпеки НАК "Нафтогаз України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Або Луценка у тюрму, або посіпак Януковича не підвищуйте" - Порошенкові наобирали Верховний суд

Серединського та Бабича підозрюють у причетності до розробки постанов Кабміну про надання дозволу на використання спецзасобів виробництва Російської Федерації стосовно учасників мирних акцій у лютому 2014 року. Вони також роздавали гроші у конвертах правоохоронцям, які були задіяні до протидії учасникам мирних протестів.

Натомість Поготов, за даними розслідування, писав рапорти на отримання гранат, які потім правоохоронці застосовували проти учасників Революції Гідності. Усім трьом інкримінують координацію дій працівників правоохоронних органів під час силових акцій щодо мітингувальників 18 та 19 лютого 2014 року в Києві із застосуванням насильства та зброї.

Наразі Серединський, Бабич і Поготов беруть участь у слідчих діях.

У київському видавництві "Нора-Друк" виходить роман-дослідження братів Капранових "Майдан. Таємні файли". "Книга складається з 20 розділів. Ми відповідаємо на питання: "Хто готував Майдан?", "Коли це все почалося?", "Чому так багато людей вийшли?", "Хто фінансував Майдан?", "Хто готував "російську весну"?", "Хто стріляв у Сергія Нігояна?", — каже письменник Віталій Капранов.