Першим кроком на шляху покращення відносини між Москвою та Вашингтоном мало би стати повернення Україні контролю над міжнародно визнаними кордонами. Про це заявив новий посол США в Росії Джон Хантсман під час церемонії вступу на посаду

"Це питання не лише Сполучених Штатів, але і Європи, Канади та практично кожної іншої розвиненої країни", - сказав він.

Посол зазначив, що багато американців вірять у цілеспрямовану спробу Росії підірвати американську демократію через втручання у вибори президента, тому довіра між країнами залишається низькою.

Водночас Хантсман вважає, що Росія має спільний з США інтерес у тому, щоби покласти край загрозі з боку Північної Кореї.

"Діючи разом, ми гадаємо, Сполучені Штати і Росія могли би змусити північнокорейський режим сісти за стіл переговорів та знайти дипломатичне рішення", - цитує Хантсмана інформагенція AP.

Цей коментар посла збігся в часі з твітом президента США Дональда Трампа, що спроби вести переговори із КНДР - це марнування часу.

Нагадаємо, коли Джон Хантсман лише був кандидатом на посаду нового посла США в Росії пообіцяв, що у разі призначення буде відстоювати в Росії американську позицію щодо відновлення цілісності України.

Хантсман вважається прихильником "жорсткої лінії" щодо Росії. Він очолює експертно-аналітичний центр Atlantic Council. У нього є багатий досвід дипломатичної роботи: в 1992 році президент Джордж Буш-старший призначив Хантсмана послом в Сінгапурі. За даними Національної асоціації губернаторів, 32-річний Хантсман тоді став наймолодшим американським послом за останні сто років.