Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Туреччина закрила свої порти для суден із Криму ("24 канал")

21:06 12-10-2017


12.10.2017

Туреччина закрила свої порти для суден із Криму

За результатами візиту Генерального прокурора України Юрія Луценка до Анкари керівництво палати судноплавства торгівельно-промислової палати Туреччини спрямувало всім суб'єктам морських перевезень листа, в якому йдеться про те, що судна, які прибувають з Криму і його портів, не пропускаються у Туреччину.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

"У Туреччині всім суб'єктам морських перевезень та портового бізнесу направлено циркулярного листа "Визначені принципи судноплавства у регіонах Чорного моря і Криму". Турецьким портам, морським агентам, операторам та судновласникам офіційно повідомляється про те, що "судна, що прибувають з регіону Криму і його портів, не пропускаються у нашу країну (Туреччину), а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається", – зазначила Сарган.

Крім того, відтепер запроваджується жорстка система контролю, який забезпечуватиметься шляхом запиту від суден документів про вихід з останнього порту.

Сарган також нагадала, що наприкінці вересня генпрокурор Луценко в ході візиту до Анкари провів ряд офіційних зустрічей, зокрема в міністерстві юстиції Туреччини, а також зустрівся із головним прокурором Анкари. Сторони обговорювали тоді правову взаємодію і співпрацю щодо запобігання та припинення постійних порушень Росією норм міжнародного морського права, а також незаконні морські зв'язки з окупованим Кримом.


http://24tv.ua/ukrayina_tag1119?utm_source=seocopy