Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Путін «забув» у Білорусі майже 6 тисяч російських військовослужбовців ("zik.ua")

10:15 25-10-2017


25.10.2017

Військове командування Білорусі підтвердило, що на території їхньої країни знаходяться кілька тисяч російських військових.
 
Про це повідомив начальник управління верифікації Генерального штабу ЗС України Андрій Гудзь, з посиланням на дані, які білоруська сторона озвучила у Відні, передає Телеграф.
 
«Російські війська на території Білорусі є. У Відні заступник начальника Генштабу, начальник головного оперативного управління Республіки Білорусь генерал-майор Муравійка озвучив, що створена постійно діюче угруповання, спільне білорусько-російське, чисельністю 12 тисяч чоловік. З них 5 тисяч 800 – представники Російської Федерації», – повідомив Гудзь.
 
Присутність російських військ в Білорусі після навчань «Захід-2017» відзначили також іноземні інспектори. «Під час інспекцій, які проводяться на території Білорусі, іноземні інспектори підтвердили, що російські війська є на території Білорусі», – розповів Гудзь.
 
Нагадаємо, раніше Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко повідомив, що Росія вивела з Білорусі після закінчення навчань Захід-2017 тільки частину своїх підрозділів. У свою чергу офіційний представник Міноборони РФ спростував інформацію про неповне виведення російських військ з Білорусі.