Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


08.05.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Від тепер JAVELIN для України офіційно може продавати Канада ("5 канал")

12:24 14-12-2017

Це одна з можливостей, яку відкриває рішення канадського уряду, ухвалене напередодні


14.12.2017

Канада внесла Україну до переліку держав (AFCCL), до яких дозволений експорт зброї. Це рішення створює передумови для продажу Україні летальних озброєнь, зокрема і протитанкових комплексів Javelin. Про це заявив депутат парламенту Канади Джеймс Безан, передає "Голос Америки".

Також подробиці ухваленого урядом Канади рішення оприлюднила Canada Gazette, - це офіційне видання канадського уряду.

Як стало відомо, внесення України до зазначеного переліку держав дозволяє канадським експортерам звертатись до уряду Канади за наданням дозволу на експорт до України певних видів озброєння та пристроїв.

"Неможливо передбачити, скільки запитів на експортні дозволи відповідно до AFCCL буде подано і скільки з них буде задоволено, але потенційні переваги для канадських компаній можуть включати десятки тривалих контрактів на постачання, за якими можуть послідувати контракти на підтримку та ремонт", – йдеться в документі.

"Після цієї ухвали уряду Канада може продавати чи передавати Україні Javelin", – відзначив рішення уряду Джеймс Безан.

Крім того, він додав: підтримує запровадження безвізу для українців до Канади. На думку Безана, це дозволить пожвавити бізнес-взаємини між країнами і буде сприяти мобільності української молоді та спілкуванню пов'язаних родинними зв'язками громадян України та Канади.

Нагадаємо, ще два роки тому Президент України Петро Порошенко заявив: для захисту Україні потрібні 1240 ракетних комплексів Javelin. 

Як відомо, 13 грудня Канада зняла багаторічне обмеження на продаж зброї Україні.