Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


16.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

100-річчя бою під Крутами: в Україні вшановують пам`ять студентів, що полягли у нерівному противостоянні із болшовиками ("5 канал")

10:10 28-01-2018

29 січня 1918 року кількасот студентів та кадетів виступили проти 6 тисяч більшовиків


28.01.2018

100-річчя героїчного бою під Крутами. Пам'ять студентів, що полягли у нерівному протистоянні із більшовицькими військами армії Муравйова вшановують в Україні.

І хоча події датовані 29-м січня, вже на сьогодні запланована низка заходів. Зокрема, вшановуватимуть героїв безпосередньо у Чернігівській області, де й стався визначальний бій. У Івано-Франківську створять реконструкцію бою. А в Тернополі місцеві студенти символічно себе ув'язнять, щоби привернути увагу до героїчного подвигу юнаків у 1918-му. А вже у понеділок – смолоскипною ходою активісти та небайдужі пройдуть в столиці та інших містах України.

Нагадаємо, 100 років тому, 29-го січня, поблизу залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, відбувся бій між УНР та червоною гвардією. Кількасот студентів та кадетів виступили тоді проти 6 тисяч більшовиків. В українську історію ця битва увійшла як символ патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежність України.