Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Путін і "конкуренти". Що відомо про кандидатів у президенти Росії ("Новое впремя")

09:57 08-02-2018


08.02.2018

На виборах 2018 року Путін не матиме справжніх конкурентів

На виборах 2018 року Путін не матиме справжніх конкурентів

6 лютого російський Центральний виборчий комітет офіційно зареєстрував кандидатом у президенти Росії чинного главу держави Володимира Путіна. Відразу ж стало відомо, що в день голосування, 18 березня 2018 року, у нього, швидше за все, буде лише сім "конкурентів".

НВ розповідає, що відомо про претендентів на президентський пост Російської Федерації.

Володимир Путін

65 років, балотується як самовисуванець

Фото: EPA

Збирається стати президентом вчетверте з 2000 року. Після другого президентського терміну Путіна президентом став Дмитро Медведєв, який зараз обіймає пост прем'єр-міністра. А під час президентства Медведєва прем'єром РФ був Путін.

Коли Путін вирішив балотуватися втретє, це називали антиконституційним, але ЦВК витлумачив відповідну статтю конституції на користь Путіна – не можна висуватися на вибори більше ніж двічі поспіль. Імовірність четвертого президентського терміну Путіна практично дорівнює 100%.

Офіційні результати на попередніх виборах:

2000: 53%

2004: 71,31%

2012: 63,6%

Ксенія Собчак

36 років, висувається від партії колишнього міністра економіки Росії Андрія Нечаєва, в яку вступила спеціально для цього

Фото: EPA

Журналістка і телеведуча, дочка колишнього начальника Володимира Путіна – мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака. Собчак визнає, що зустрічалася з Путіним незадовго до свого висунення і говорила з ним про цей намір, і стверджує, що він був проти.

У той же час ЗМІ пишуть, що ініціатором висунення Собчак насправді був Кремль. Згідно з цією версією, кандидатура Собчак повинна відвернути увагу від опозиціонера Олексія Навального, якого не допустили до участі у виборах.

За словами Собчак, вона йде на вибори як кандидат "проти всіх" (графа "проти всіх" на виборах у Росії заборонена). Собчак робить найсміливіші заяви з усіх кандидатів. Зокрема, вона заявляла, що незаконно анексувала Росією Крим є українським, а з Донбасу необхідно вивести російські війська.

Володимир Жириновський

71 рік, висувається від партії ЛДПР

Фото: EPA

Відомий в першу чергу своїми ексцентричними заявами глава ЛДПР Володимир Жириновський іде на вибори президента Росії вп'яте – кожен з попередніх разів був безуспішним.

У 2004 році замість себе Жириновський виставив в якості кандидата на президентських виборах свого охоронця Олега Малишкіна.

Офіційні результати на попередніх виборах

1996: 5,7%

2000: 2,7%

2008: 9,35%

2012: 9,35%

Сергій Бабурін

59 років, кандидат від Російського загальнонародного союзу

Фото: EPA

Був депутатом Верховної ради РРФСР і Держдуми, віце-спікером Держдуми. З 2007 року не обирався в держоргани РФ.

Заснував націонал-консервативну партію Російський загальнонародний союз і був одним з організаторів націоналістичних Російських маршів в Москві.

У президентських виборах бере участь вперше.

Борис Титов

57 років, йде на вибори від Партії зростання

Фото: EPA

На даний момент уповноважений президента РФ з захисту прав підприємців. Влітку заявляв, що у виборах брати участь не має наміру, але в грудні все-таки вирішив балотуватися. Сім'я Титова володіє заводом шампанських вин Абрау-Дюрсо.

Є головою Партії зростання, яка набрала на виборах до Держдуми РФ 1,29%. Власний рейтинг Титова не перевищує 1%.

Григорій Явлінський

65 років, кандидат від партії Яблуко

Фото: EPA

Співзасновник ліберальної партії Яблуко, популярний політик в 1990-х і початку 2000-х. Кандидат в президенти РФ в 1996 і 2000 році. У 2012 році російський ЦВК відмовилася зареєструвати Явлінського кандидатом у президенти, посилаючись на фальш у підписах за висунення.

Офіційні результати на попередніх виборах

1996: 7,34%

2000: 5,8%

Павло Грудінін

57 років, кандидат від КПРФ

Фото: EPA

Директор Радгоспу імені Леніна – одного з найвідоміших виробників полуниці в Росії, раніше ніколи не брав участі у виборах. Ще недавно Грудінін не мав стосунку до комуністичної партії, в 2000 році був довіреною особою кандидата Путіна, а до 2010 року – членом путінської Єдиної Росії.

До кінця грудня 2017 року, коли КПРФ раптово висунула його кандидатуру на президентських виборах, про те, що Грудінін намір балотуватися в президенти РФ нічого відомо не було.

Його активно критикують ЗМІ. Грудінін також відзначився тим, що назвав радянського диктатора Йосипа Сталіна кращим правителем за останні сто років.

Максим Сурайкін

39 років, кандидат від партії Комуністи Росії

Максим Сурайкін (у центрі на передньому плані) на виставці радянських агітаційних плакатів Ми вибираємо космос/Фото: komros.info

У 2012 році, коли стало можливим створювати партії чисельністю від 500 чоловік, зареєстрував партію Комуністи Росії, яка не має нічого спільного з КПРФ. Сама КПРФ називає партію Сурайкіна "спойлером" і намагалася подавати на неї в суд, але безуспішно.

Раніше в президентських виборах участі не брав.


Відзначимо, що, з огляду на список кандидатів, президентські вибори-2018 в Росії не припускають жодної інтриги – реальних конкурентів у Путіна просто немає.

А московський кореспондент газети Guardian у своїй статті пише про те, що російську еліту більше цікавлять президентські вибори 2024 року і цитує джерело, яке стверджує, що Путін ще в 2008 році вирішив не міняти конституцію, яка забороняє більше двох президентських термінів поспіль. Імовірно нинішній президент РФ вибере свого наступника серед наближених, а сам обійме посаду, яка дозволить йому контролювати ситуацію.

Guardian також відзначає "вражаючу кампанію" Олексія Навального, якому не дозволили брати участь у виборах 2018 року.

"Створені ним представництва в регіонах і мережа волонтерів по всій країні виглядають, як підготовка до тривалого майбутнього", – йдеться в статті.

НВ