Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Індія відкрила свій внутрішній ринок для українських яблук ("zaxid.net")

15:27 05-10-2018

країнські садівники, завдяки експорту до Індії, матимуть змогу повністю замінити колись найбільший, але нині закритий через військову агресію ринок РФ


Редакционная строка

05.10.2018

 

Індія відкрила свій внутрішній ринок для українських яблук
 

Цьогоріч в Україні зібрали рекордний урожай яблук

 

Фітосанітарні органи Республіки Індія ухвалили рішення про відкриття власного ринку для яблук з України. Фермери вже можуть постачати цю садовину до цієї азійської країни за умови дотримання певних умов, повідомила прес-служба Асоціації «Укрсадпром».

«Індією визначені особливі умови постачання українських яблук з метою забезпечення належного фітосанітарного контролю. До них належать особливі температурні умови постачання, зокрема витримка яблук до моменту відвантаження з України за температури нуль градусів впродовж 13 днів, що має бути зазначено у фітосанітарному сертифікаті», – йдеться в повідомленні.

За словами голови асоціації «Укрсадпром» Дмитра Крошки, торгівля з Індією може повністю замінити російський ринок збуту.

«Індія спроможна повністю замінити російський ринок збуту, який був основним для українських яблук до 2014 року. Це (відкриття ринку, - ред.) призведе до необхідності покращити технології вирощування і зберігання, що не вимагали для російського ринку, оскільки термін транспортування до Індії становить близько одного місяця. Крім того, це призведе до розвитку морської логістики фруктів при експорті з України і дозволить суттєво збільшити товарообіг між Україною та Індією, враховуючи обсяг і істотно більшу вартість українських яблук, порівняно із, наприклад, зерновими культурами, які вже експортують туди», — зазначив Дмитро Крошка.

До слова, нині головним покупцем українського яблука все ще залишається Білорусь, яка також активно нарощує обсяги імпорту цієї продукції, зокрема до Росії.

2018 року в Україні зібрали рекордний урожай яблук, який значно знизив ціни на них для населення.