Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Аграрії Черкащини просять захистити їх від «рейдерів в погонах» "agropolit.com")

16:32 15-10-2018


Редакционная строка

15.10.2018

Аграрії Черкащини просять захистити їх від «рейдерів в погонах»
Аграрії Черкащини просять захистити їх від «рейдерів в погонах»

Працівники сільгосппідприємства ТОВ «Білозірське-Агро» звинувачують співробітників черкаської прокуратури та державної виконавчої служби в спробі рейдерства підприємства і врожаю. Вони повідомляють, що держструктури намагаються захопити майно підприємства, засновуючись на судовому рішенні про стягнення коштів із зовсім іншої юридичної особи, а саме ТОВ «Приват-Агро-Білозір'я». Про це повідомляє Economics.unian.ua.

Нагадаємо, що Рада відправила на доопрацювання законопроект про посилення відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

В повідомленні ідеться, що дії правоохоронців неминуче приведуть до втрати врожаю ТОВ «Білозірське-Агро», а це спричинить за собою невиплату орендної плати пайовикам, яка для більшості людей в селі є єдиним засобом існування.

Через ситуації, що склалися, жителі сіл Черкаської області, де розгорнулося протистояння з «рейдерами в погонах», готуються до масштабної акції протесту і пікетів, — розповідають в ТОВ «Білозірське-Агро».

Працівники ТОВ «Білозірське-Агро також наголошують, що з боку органів державної виконавчої служби, ніяких пояснень, які вказували б на законність дій щодо захоплення врожаю ТОВ «Білозірське-Агро» не надається.

Особливо турбує працівників ТОВ і пайовиків товариства ситуація з владним свавіллям і явними корупційними мотивами, які простежуються в діях виконавчої служби та місцевої прокуратури, — кажуть в ТОВ «Білозірське-Агро».

Представникам господарства також відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, що слідчий РВП ГУНП у Черкаській області два рази звертався в Соснівський районний суд міста Черкас, за погодженням з прокурором Черкаської міської прокуратури, з клопотанням про накладення арешту на урожай на земельних ділянках, що знаходяться у використанні ТОВ «Білозірське-Агро».

Однак постановами слідчого судді Соснівського районного суду Черкас у задоволенні зазначених клопотань було відмовлено (справи № 712/11723/18, № 712/12134/18)», — відзначають у товаристві.

Але на початку жовтня 2018 р. виконавча служба Черкаський ВДВС неодноразово намагалась описати і накласти арешт на урожай, який належить господарству з залученням Черкаського відділу поліції. Правоохоронці вважають цей урожай речовим доказом у кримінальному провадженні № 42018251010000079 від 03.05.2018 року за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України, яке триває стосовно зовсім іншої юридичної особи — ТОВ «Приват-Агро-Білозір'я».

Таким чином, держслужбовці та «слуги народу в погонах», по суті, нехтують чинним законодавством України і, замість захисту, рейдерськими методами відбирають урожай, — відзначають у товаристві.