Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Для протидії українській топ-корупції НАБУ заручилося підтримкою іноземних колег ("Аргумент")

21:13 17-10-2018


Редакционная строка

17.10.2017

 

 

 Національне антикорупційне бюро України й надалі розширюватиме коло стратегічних партнерів на міжнародному рівні. Адже результат боротьби з топ-корупцією значною мірою залежить від ефективної взаємодії компетентних органів різних держав.

На цьому наголосив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час міжнародної конференції «Зміцнення прозорості та підзвітності для забезпечення цілісності: об’єднання проти корупції», що відбулася 15-16 жовтня у Республіці Хорватія. Конференцію організувало Міністерство юстиції Республіки Хорватія спільно з Групою держав проти корупції Ради Європи (GRECO).

«Як з’ясували детективи НАБУ, компанії, залучені до реалізації корупційних злочинів в Україні, зареєстровані у 23 країнах на трьох континентах. Правоохоронці більшості цих країн ідуть нам назустріч та в межах міжнародної правової допомоги надають необхідні докази у кримінальних провадженнях. Ці докази дозволяють детективам відслідковувати фінансові потоки та встановлювати кінцевих бенефіціарів причетних до корупції компаній», – повідомив Артем Ситник.

Директор НАБУ, у числі керівників уповноважених структур із різних держав, підписав Декларацію мережі органів запобігання корупції. Цим документом підписанти підтвердили готовність спільними діями запобігати та протидіяти корупції, сприяти у межах наданих повноважень колегам з інших країн.

Крім того, у рамках конференції делегація НАБУ мала низку зустрічей із представниками правоохоронних органів держав світу. Зокрема, результатом зустрічі з делегацією Гонконгу стала домовленість про продовження співпраці у напрямку обміну досвідом та підвищення рівня кваліфікації працівників.

«Аргумент»