Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Компанія Ахметова домовилася з General Electric про постачання устаткування для "зелених" електростанцій ("Новое время")

09:28 18-10-2018


Редакционная строка

18.10.2018

General Electric ?????????°???????? ???????? ???????? ???°???????? ?????????????????±????

General Electric поставить ДТЕК нову партію вітротурбін

Енергохолдинг ДТЕК підписав другий контракт з американською General Electric на поставку обладнання для Приморської ВЕС сумарною потужністю 200 МВт.

Про це повідомила прес-служба холдингу.

Перший договір на поставку обладнання для Приморської ВЕС (також 100 МВт) сторони підписали в грудні 2017 року. Її спорудження завершиться в кінці 2018 го.

Друга черга потужністю 100 МВт також буде споруджена в Запорізькій області. Початок будівництва - четвертий квартал 2018 року.

"Наші амбіції - до кінця 2019 року збудувати 1000 МВт потужностей сонячних і вітряних електростанцій. Це амбітна мета, яка вимагає величезних інвестицій за мірками України. Вартість будівництва такого обсягу потужностей перевищує €1 млрд", - сказав гендиректор "ДТЕК" Максим Тимченко.

Раніше ДТЕК домовився з китайською CMEC про проектування та будівництво сонячної електростанції потужністю 200 МВт в місті Нікополь (Дніпропетровська область). У серпні 2017 року ДТЕК ВДЕ (операційна компанія, що управляє активами ДТЕК в сфері відновлюваної енергетики) ввела в експлуатацію Трифонівська сонячну електростанцію (СЕС) потужністю 10 МВт в Херсонській області.


ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ДТЕК ВДЕ - операційна компанія, що управляє активами ДТЕК в сфері відновлюваних джерел енергії. До її складу входять діючі Ботієвська вітрова електростанція (200 МВт), Тріфановская СЕС (10 МВт), компанія Вінд Тех, що надає послуги з обслуговування вітротурбін, а також проекти в стадії реалізації - Приморська ВЕС (200 МВт), Орловська ВЕС (100 МВт ) і Нікопольська СЕС (200 МВт).