Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росіян чекають тюрми: Рада ухвалила жорсткий закон про перетин кордону ("gazeta.ua")

13:02 18-10-2018


Редакционная строка

18.10.2018

 

Росіян чекають тюрми: Рада ухвалила жорсткий закон про перетин кордону
Росіян, як незаконно збираються перетинати державний кордон України чекає до 8 років тюрми.

 

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому зміни до законодавства, які криміналізують незаконний перетин державного кордону України.

Рішення підтримали фракції "БПП", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія Олега Ляшка, "Батьківщина". "Опоблок" не голосував.

Перетин державного кордону для нанесення шкоди інтересам держави чи особою, якій заборонено в'їзд на територію України, представниками силових органів держави-агресора - Росії будь-яким шляхом поза пунктом пропуску будуть каратися позбавленням волі на строк до 3 років.

Така ж відповідальність передбачена й за перетин держкордону в пунктах пропуску, але без відповідних документів чи з документами, що містять недостовірні відомості.

За повторний незаконний перетин кордону або якщо його зробить група осіб передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.

Якщо незаконний перетин кордону буде супроводжуватися насильством або застосуванням зброї, зловмисників чекає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Закон набуде чинності наступного дня після публікації.

"Цей законопроект розроблений з метою сприяння забезпечення захисту і територіальної цілісності України шляхом криміналізації незаконного перетину державного кордону представниками держави-агресора", - сказав глава комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці схопили бойовика, який приїхав з Росії до родичів

В Україні працює новітня система ідентифікації іноземців за відбитками пальців. Її спочатку запустили на кордоні з Росією.