Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

НАЗК тестує автоматизовану перевірку декларацій ("Укрінформ")

14:30 19-10-2018


Редакционная строка

19.10.2018

???????? ???µ???????? ?°?????????°?????·?????°???? ???µ???µ?????????? ???µ???»?°???°??????

НАЗК розпочало завантаження декларацій Системи логічного та арифметичного контролю та оголосило про початок роботи системи в тестовому режимі.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Сьогодні під час засідання голова Національного агентства Олександр Мангул заявив про початок роботи Системи логічного та арифметичного контролю в тестовому режимі. Розпочався процес завантаження декларацій до системи логічного та арифметичного контролю декларацій  Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у НАЗК, система, здійснюючи логічний та арифметичний контроль, відповідно до затверджених правил присвоює кожній декларації показник рейтингу ризику.

"Такий показник відображає ступінь невідповідності відомостей в декларації та наявні в ній ризики, залежно від яких система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації", - зазначили у агентстві.

Автоматизований обмін інформацією передбачає обмін з 16-ма державними реєстрами.

Читайте також: НАЗК просить Раду запустити автоматичну перевірку декларацій

"Наразі відповідні протоколи та порядки обміну погоджені та підписані щодо 9-ти реєстрів", - додали у Національному агентстві.

У  НАЗК також нагадали, що для забезпечення повноцінного функціонування системи народні депутати мають підтримати законопроект №7276 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного доступу Національного агентства до інформації, необхідної для реалізації його повноважень.