Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Під час засідання ради Росія-НАТО сторони обговорили ситуацію в Україні ("Тиждень.ua")

21:26 31-10-2018

У засіданні взяли участь 29 союзників НАТО і РФ.


Редакционная строка

31.10.2018

У середу, 31 жовтня, у Брюсселі відбулося засідання ради Росія-НАТО, на якому, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт НАТО.

 

Зазначається, що Рада Росія-НАТО, у якій беруть участь 29 союзників і РФ, зустрілася у Брюсселі у середу.

 

"Посли мали відкритий обмін думками з низки питань, в тому числі щодо ситуації в і навколо України; питання, пов’язані з військовою активністю, взаємної прозорості та зменшення ризиків; Афганістан; і гібридні виклики", - йдеться у повідомленні НАТО.

 

Крім того, генсек НАТО Йенс Столтенберг нагадав РФ про критичне значення для євроатлантичної безпеки договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності:

 

"Ми шкодуємо, що Росія не прислухалася до наших закликів. Це посилює нашу оцінку, що ракетна система 9M729 створює серйозний ризик для стратегічної стабільності євроатлантичного регіону. Союзники знову закликають Росію відреагувати на нашу заклопотаність і забезпечити повну відповідність договором", - сказав він.

 

Як повідомлялося, 22 жовтня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США та Росія не зможуть самостійно вирішити проблему і домовитися щодо Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності, перегляд відповідного документу вимагає переговорів всіх зацікавлених країн. 

 

Європейська Комісія закликала Вашингтон та Москву продовжувати переговори задля "збереження" Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (РСМД) – однієї зі знакових угод кінця "холодної війни", яка обмежує виробництво та розгортання таких ракет.

 

Нагадаємо, 22 жовтня радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон прибув до Росії з дводенним офіційним візитом, під час якого має зустрітися з міністром закордонних справ Сергєєм Лавровим та президентом Владіміром Путіним. Болтон прибуває до Москви на тлі повідомлень американських ЗМІ, що Вашингтон має намір денонсувати Договір 1987 року про ліквідацію ядерних ракет середнього і меншого радіусу дії.

 

Раніше, 4 жовтня, голова Пентагону Джеймc Меттіс заявив, що розгортання Росією ядерних ракет з порушенням Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності є "неприйнятним", і якщо Москва не повернеться до виконання своїх зобов'язань, Вашингтон повинен буде вживати заходів.