Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Введення миротворців і псевдовибори в ОРДЛО. Що обговорювали Порошенко, Меркель та Макрон у Парижі ("Новое время")

21:05 11-11-2018


Редакционная строка

11.11.2017

???µ?????? ???????????µ?????? ?· ???????°?????µ?»?µ?? ???°???????????? ???° ???????µ?»???? ???µ?????µ?»??

Петро Порошенко з Еммануелем Макроном та Ангелою Меркель

Президент України Петро Порошенко в ході робочого візиту до Франції провів тристоронню зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Передусім сторони обговорили псевдовибори в ОРДЛО, які окупанти провели 11 листопада.

"Була наголошена тверда позиція щодо засудження фейкових виборів і підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Чітко було наголошено про те, що це є брутальне порушення Російською Федерацією взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей", - повідомив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Також було позитивно відмічено відповідальне ставлення України до виконання Мінських домовленостей. 

Лідери країн обговорили і питання просування пропозицій України щодо запровадження миротворців на окупованій території Донбасу.

"На моє глибоке переконання тільки миротворці здатні забезпечити безпековий компонент Мінських угод, припинити обстріли і примусити Росію виконувати взяті на себе зобов’язання. Бо марно домовлятися з країною, яка не виконує навіть зафіксовані на папері зобов’язання, під якими стоїть підпис президента або уповноваженого Росією представника, посла. Це точно не прийнятно", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що обговорювалось і питання звільнення політичних полонених, які незаконно утримуються у в’язницях Російської Федерації та в окупованому Криму, і термінове повернення до обміну українців, які незаконно утримуються на окупованій території на Донбасі.