Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


16.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна в ОБСЄ закликала Росію розблокувати процес звільнення політв’язнів ("Укрінформ")

21:04 15-11-2018


Редакционная строка

15.11.2018

???????°?????° ?? ???????? ?·?°???»?????°?»?° ? ???????? ?????·?±?»?????????°???? ?????????µ?? ?·?????»?????µ?????? ?????»????????????·??????

Україна засуджує продовження російським судом арешту українця Павла Гриба ще на півроку та закликає РФ звільнити його і всіх інших українських політв’язнів та заручників.

На цьому наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми засуджуємо репресії проти українських громадян, незаконно затриманих російської владою, зокрема, це стосується нещодавнього продовження російським судом арешту українського політичного в’язня Павла Гриба до 24 квітня 2019 року", - заявив Прокопчук.

Представник України наголосив, що Росія також має зупинити репресії та переслідування українських громадян в незаконно анексованому Криму та виконати свої зобов’язання як держава-окупант відповідно до міжнародного права.

Він також нагадав, що під час нещодавньої зустрічі Президента України, Президента Франції та Канцлера ФРН була висловлена рішуча спільна підтримка необхідності звільнення усіх незаконно затриманих осіб та політв’язнів до кінця нинішнього року.

"Ми рішуче закликаємо Російську Федерацію розблокувати цей процес без зволікань стосовно українських громадян як на окупованих територіях, так і в російських тюрмах", - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, 7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону продовжив на 6 місяців арешт українського політв'язня Павла Гриба, якого Росія викрала на території Білорусі та звинуватила у сприянні тероризму.

Розгляд справи Гриба по суті розпочався 15 листопада.

Читайте також: Павло Гриб відмовився давати свідчення у російському суді

Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року у Білорусі, куди він поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався в соцмережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), його звинувачують у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали співробітники ФСБ.

Адвокат Гриба повідомила, що Європейський суд з прав людини вимагає від Росії доступу українських лікарів до українця, щоб оцінити стан його здоров'я. За повідомленням батьків, 19-річний Павло Гриб через інвалідність мусить постійно приймати підтримуючі препарати.