Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

ЄС та США дали Україні півсотні рекомендацій щодо виборів ("expres.online")

19:07 17-11-2018

Моніторингова місія у складі представників NDI та Європарламенту надали українській владі та суспільству 51 рекомендацію для поліпшення виборчого процесу у 2019 році


Редакционная строка

17.11.2018

???? ???° ?????? ???°?»?? ???????°?????? ???????????????? ???µ???????µ?????°?????? ???????? ?????±????????

Про це йшлося на прес-конференції місії 17 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Серед рекомендацій Європейського парламенту та Національного демократичного інституту (NDI) — рівний доступ всіх кандидатів до ЗМІ, відкриття та створення офісу Facebook у Києві, фінансування суспільного мовлення.

«Кандидати від політичних партій повинні будувати свої програми на конструктивних лозунгах, необхідно підтримати фінансування суспільного мовлення в Україні, ЦВКповинна прийняти дорожню карту, яку запропонувало громадянське суспільство і Facebook має відкрити офіс в Україні і об'єднатися разом з іншими цифровими платформами, щоб боротися з дезінформацією. Крім того, ЗМІ повинні позначати (в програмах та публікаціях – ред.), де є політична реклама», – заявила регіональний директор програм регіону Євразії в NDI Лора Джуетт.

Читайте також: Порошенко схвалив угоду з ЄС про €1 мільярд допомоги

На її думку, щоб забезпечити суверенітет і стабільність в Україні, соціальні мережі та інші платформи повинні мати відповідальність та допомогти українцям побудувати демократичну та незалежну державу.

Джуетт також відзначила, що необхідно боротись з політичною корупцією, і всі кандидати в президенти повинні мати рівний доступ до засобів масової інформації. «Усі кандидати у передвиборчій кампанії повинні мати рівний доступ до ЗМІ, потрібно боротися з негативними впливами дезінформації. Також потрібно докладати зусиль, щоб запобігати політичній корупції, включно з фальшуванням та відслідковуванням фінансування партій», – зазначила експерт.

Як повідомлялось, з метою оцінювання готовності проведення виборів в Україні та передвиборчого середовища протягом 12-17 листопада 2018 року члени Моніторингової місії у складі представників Національного демократичного інституту та Європейського парламенту провели низку зустрічей із представниками уряду, політичних партій, кандидатами в президенти, а також з представниками громадянського суспільства та інших міжнародних організацій в Україні. За підсумками зустрічей делегація підготувала документ з рекомендаціями для різних інституцій української держави. 

 

Автор: Ірина Лопух