Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Історія "Президент вибрав Росію" - як почалася Революція Гідності ("gazeta.ua")

09:19 21-11-2018


Редакционная строка

21.11.2018

21 ?»???????????°???° 2013 ???????? ???????°?????? ???????????°?????°??

Президент Віктор Янукович 21 листопада 2013 року заявив про призупинення переговорів про асоціацію з Європейським Союзом. У Києві на Майдан Незалежності вийшли невдоволені таким рішенням студенти – почалася Революція Гідності.

Протягом кількох днів мітинги з вимогою продовжити курс на євроінтеграцію - "Євромайдани", почали збиратися по інших містах.

Причини виступів: відмова від ЄС, узурпація влади Януковичем, корупція, свавілля міліції та цензура.

27 листопада у Вільнюсі Віктор Янукович відмовляється від угоди з Європейським Союзом. "Ваш президент вибрав Росію", - сказав тоді міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась відеореконструкція кривавого нічного штурму Майдану 18 лютого 2014 року

29 листопада до Києва привезли тисячі силовиків. Учасники Євромайдану приймають резолюцію: "Президент повинен піти разом з урядом і парламентом".

Наступного дня почався жорстокий розгін мітингувальників. Бійці внутрішніх військ побили студентів, жінок та людей похилого віку. Тоді стали говорити про повну зміну влади. Почалося протистояння, яке завершилось 22 лютого 2014 року втечею президента Віктора Януковича та його оточення з України.

20 лютого 2014 року протестувальники Євромайдану у Києві перейшли у контрнаступ. "Беркутівці" почали відступати. Активісти зайняли приміщення Міністерства агрополітики, Жовтневий палац та Український дім. З готелю "Україна" по протестувальниках починають стріляти снайпери. Як пізніше з'ясувало слідство, вогонь вели спецпризначенці так званої "Чорної роти" "Беркуту".