Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна та Словаччина скоординували дії, спрямовані проти будівництва “Північного потоку-2” ("uatv.ua")

12:20 24-11-2018

Сторони мають спільну позицію щодо цього проекту


Редакционная строка

24.11.2018

Фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко та президент Словаччини Андрей Кіска під час переговорів в Києві обговорили питання співпраці в енергетичній сфері. Про це передає прес-служба АП.

За словами глави української держави, офіційний Київ та Братислава координуватимуть свої дії щодо недопущення будівництва російського проекту “Північний потік-2”.

“Ми провели переговори щодо координації наших зусиль щодо недопущення будівництва абсолютно політично вмотивованого російського проекту “Північний потік-2″. І констатуємо, що ми маємо абсолютно спільну позицію щодо цього проекту. І в подальшому ми маємо тверді наміри координувати свої дії”, – заявив Петро Порошенко.

В свою чергу Андрей Кіска наголосив, що “Північний потік-2” – це не економічний, аполітичний проект.

Також Порошенко подякував Словаччині за те, що вона забезпечує нашу країну газом.

“Рівно три роки тому, в жовтні 2015 року, коли Російська Федерація закрила постачання газу в Україну, намагаючись влаштувати і соціальні, і економічні проблеми, саме Словаччина першою забезпечила постачання нам європейського газу через інтерконектор. І на сьогоднішній день є одним із основних постачальників газу, який забезпечує енергетичну незалежність України”, – зазначив він.

Нагадаємо, що Словаччина передасть Україні гуманітарну допомогу на €125 тисяч.