Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Північноатлантична рада вимагає від РФ без зволікань звільнити захоплених моряків і судна ("Європейська правда")

21:07 27-11-2018


27.11.2018

Північноатлантична рада, основний орган прийняття політичних рішень у НАТО, звернулась до Росії із закликом без зволікань звільнити полонених українських моряків та віддати захоплені судна.

Про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради, яка є у розпорядженні "Європейської правди".

"Немає виправдання використанню Росією військової сили проти українських кораблів і службовців ВМС. Ми закликаємо Росію без зволікань звільнити українських моряків і кораблі, які вона захопила", - йдеться у заяві.

Північноатлантична рада відзначає, що з огляду на застосування Росією військової сили проти України поблизу Азовського моря і Керченської протоки союзники НАТО закликають Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів і забезпечити свободу судноплавства. Вони також закликають до спокою і стриманості.

 

Окремо Північноатлантична рада заявила про свою повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних водах.

"Ми рішуче засуджуємо нелегальну і незаконну анексію Криму Росією, яку ми не визнаємо і не будемо визнавати. Будівництво Росією і часткове відкриття мосту у Керченській протоці є ще одним порушенням суверенітету і територіальної цілісності України.

НАТО підтримує Україну і буде й надалі надавати їй політичну і практичну підтримку в рамках існуючого співробітництва. НАТО продовжить стежити за ситуацією", - йдеться у заяві.