Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Нацкомісія з енергетики вирішила вдвічі знизити тарифи на транзит газу через українську ГТС ("Новое время")

09:50 28-11-2018


Редакционная строка

28.11.2018

 ?????????? ???°?????? ?????·?????»?????? ?????????????????? ?????????????µ???????????????????¶?????????? ??????

Новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність ГТС

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зниження більш ніж удвічі тарифів на транспортування газу для точок входу і виходу з газотранспортної системи України (ГТС) з 1 січня 2019 року.

Про це глава Нацкомісії Оксана Кривенко написала на своїй Facebook-сторінці.

Очікується, що новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність ГТС.

"Сьогодні схвалили проект постанови, який передбачає зменшення більш ніж удвічі тарифів на послуги з транспортування газу для точок входу і точок виходу. Новий тариф дозволить підвищити конкурентоспроможність ГТС, відкрити нові можливості для газовидобувників і одночасно покрити всі операційні витрати оператора газотранспортної системи і забезпечити достатній рівень прибутку для капітальних інвестицій", - написала вона.

Згідно з проектом рішення, тарифи на послуги з транспортування газу для всіх транскордонних точок входу в ГТС планується знизити до $6,04 за 1 тис. куб. м. на добу (без ПДВ). Тарифи для точок виходу планується знизити до: Ананьїв і Гребеники (АТІ) - $10,9 за 1 тис. куб. м. на добу; Берегово - $16,2; Гребеники (ШДКІ) - $12,6; Дроздовичі і Устилуг - $12; Олексіївка - $16,6; Орловка - $13,2; Теково $15,4, Ужгород $16,9, пише УНІАН.