Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Томос про автокефалію - чиновник пояснив подальші кроки України ("gazeta.ua")

09:35 30-11-2018


Редакционная строка

30.11.2018

Томос про автокефалію - чиновник пояснив подальші кроки України

 

 

Об'єднавчий собор буде скликаний в найближчі дні. Фото: expres.online

 

 

 

 

 

 

Схвалені на Синоді Вселенського патріархату пропозиції до статуту української православної церкви будуть передані єпископам. Вони на об'єднавчому соборі повинні будуть розглянути статут і вибрати предстоятеля церкви. Об'єднавчий собор буде скликаний в найближчі дні.

"Підготовлені хартії пристрої нової церкви, вони побудовані на основі Томосу. Положення Томосу заклали в основу цих пропозицій до статуту. Ці пропозиції будуть передані українським єпископам, які зберуться на Собор. Собор буде скликаний за пропозицією Патріарха Варфоломія вже найближчими днями. Цей Собор пройде в грудні в Києві. На цьому Соборі буде розглянуто Статут Церкви з урахуванням цих пропозицій. Їх сенс-це якраз внесення положень Томосу. Собор також обере предстоятеля церкви", – зазначив в ефірі ТСН радник президента України Ростислав Павленко.

За словами чиновника, предстоятель повинен буде поїхати в Константинополь, відслужити спільно з Вселенським патріархом і там йому буде вручений Томос. Саме тому цей документ зараз не показується, він непублічний, тому що він є унікальним документом, який вручається один раз одній людині - предстоятелю незалежної церкви.

Розенко наголосив, що все відбувається в суворій відповідності з канонами православної церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишився один крок: Константинополь схвалив рішення про автокефалію УПЦ

Синод підтримав автокефалію Української православної церкви. Про таке рішення стало відомо ввечері 11 жовтня. Документ складається з 5 пунктів. Відповідно до них, українська церква буде підкорятися Константинополю. Також анафема Української православної церкви Київського патріархату визнана недійсною. Для того, щоб Україна отримала томос, мають об'єднатися 3 церкви – УПЦ КП, УПЦ МП і УПАЦ.

сною. Для того, щоб Україна отримала томос, мають об'єднатися 3 церкви – УПЦ КП, УПЦ МП і УПАЦ.