Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


18.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Жодного учасника розгону Майдану не засудили - Горбатюк ("gazeta.ua")

19:57 30-11-2018


Редакционная строка

30.11.2018

Жодного  учасника розгону Майдану не засудили - Горбатюк

 

 

Проти учасників розгону 30 листопада немає вироків. Фото: УНІАН

 

 

 

 

 

 

Ні один з учасників силового розгону Майдану 30 листопада 2013 не був засуджений.

"Вироків немає. Хоча обвинувальний акт, наприклад, стосовно тодішнього голови КМДА, якому інкримінується перешкоджання мітингам і зборам і пособництво правоохоронцям у силовому розгоні протестувальників, був направлений до суду ще в лютому 2015 року", - заявив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає DW.

Суди повертають обвинувальні акти, змінюються судді. Вони необґрунтовано відмовляються об'єднувати провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: 380 осіб отримали підозри

"Стосовно колишнього голови КМДА ми змушені були подавати справу на розгляд швидше, бо завершувалися строки розслідування. Через місяць подали до суду щодо командирів "Беркуту", а суддя не захотів об'єднувати ці справи, хоча там і події, і потерпілі одні й ті самі. Тепер потерпілим доводиться ходити в два різних суди. Деякі перестають ходити взагалі до суду", - каже Горбатюк.

30 листопада 2013 року о 4 ранку силовики розпочали зачистку Майдану від протестувальників. У цей момент там перебувало близько тисячі протестувальників, в основному молоді люди. "Беркут" рухався на них з кількох сторін. Активісти трималися за руки та намагались не пропустити їх. Людей почали бити. Протестувальники падали, їх добивали на землі.