Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


28.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Литва запровадила санкції проти Росії через агресію в Керченській протоці ("Новое время")

17:11 07-12-2018


Редакционная строка

07.12.2018

 ???????±?°???????°?????µ: ?????????????????? ???????°?????????? ?????????????????? ???????±???????? ???????????·?? ?????? ? ????????

Грибаускайте: Литовські посадовці отримують особисті погрози від Росії

Литва запровадила національні санкції проти Росії через агресію в Керченській протоці, заявила глава Литовської Республіки Даля Грибаускайте після зустрічі з президентом України Петром Порошенком, пише Укрінформ.

 Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"Ми прийняли наші національні санкції проти людей, відповідальних за атаку на українських моряків у Керченській протоці", - сказала Грібаускайте.

Вона уточнила, що росіяни, які потрапили під санкції, не зможуть займатися "економічною та іншою діяльністю" у Литві.

Грібаускайте додала, що після цього литовські посадовці отримують особисті погрози від Росії, повідомляє Укрінформ.

"Іноді не так і просто бути першими, коли запроваджуємо санкції. Ми отримуємо особисті погрози від Росії. Наприклад, міністр закордонних справ. Але ми знаємо, що це очікувана реакція, оскільки бути відкритими в цьому світі, ймовірно, ще важливіше, ніж військова підтримка", - резюмувала вона.

Раніше Порошенко заявив, що Україна готує пакет "азовських санкцій" через агресію Росії в Керченській протоці.


Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. В результаті тарана прикордонного корабля РФ було пошкоджено буксир ВМС України.  

У Федеральній службі безпеки РФ звинуватили українську сторону в "небезпечних маневрах" під час заходу в "закриту акваторію територіального моря РФ". Україна відкидає ці звинувачення, заявляючи що судна діяли в межах закону.

В цей же день українські кораблі були обстріляні і захоплені російським спецназом. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. "Суд" Криму заарештував моряків на два місяці. Їх перевезли в Москву. Україна вважає захоплених українських моряків військовополоненими.  

 

26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану в областях, що межують із РФ, розташованих уздовж придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.