Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Бронемашини "ВАРТА" і сучасне містечко: у Міноборони розповіли про нову бригаду морської пехоти ("телеканал "Прямий")

22:19 10-12-2018


Редакционная строка

10.12.2018

Командир новоствореної 35 бригади морської піхоти полковник Микола Палас розповів про перспективи й умови служби підрозділу. 

Про це повідомляє Міноборони.

За словами комбрига, одним з пріоритетних середньотермінових завдань бригади буде підвищення рівня навченості особового складу та набуття необхідної оперативної сумісності з аналогічними підрозділами НАТО.

"Ми вже одержуємо нові танки Т-80, один із батальйонів озброюється спеціальними бронеавтомобілями "Варта", а інший — українською розробкою від Миколаївського бронетанкового заводу БТР-7 (БТР-70ДІ). До цього ще можна додати ПТРК "Стугна-П", нову й модернізовану стрілецьку зброю. Тобто в бригаду надходить сучасна техніка та зброя, яка вже зарекомендувала себе в бойових діях", - розповів Палас.

Також полковник зазначив, що наразі триває будівництво сучасного військового містечка в селищі Дачному, де розмістять військовослужбовці нового підрозділу.

"Можу запевнити, що фонди, котрі будують, дадуть змогу розмістити весь особовий склад бригади. Уже зведено триповерховий гуртожиток для офіцерів на 120 місць. Гадаю, цього року ми почнемо заселяти туди людей. Добудовують гуртожиток для військовослужбовців за контрактом. І вже працює одна казарма поліпшеного типу, у якій розміщуються військовослужбовці строкової служби. Крім того, у планах є будівництво п’ятиповерхових квартирних будинків для офіцерів у Дачному", - розповів він.

Микола Палас - полковник ЗСУ. Народився у селі Дмитрівка Болградського району Одеської області, закінчив Одеський інститут сухопутних військ. У період 2004-2005 служив в українській місії в Іраку. В березні 2014 року очолював роту 25-ї Дніпропетровської повітрянодесантної бригади, що була у Криму біля Перевального. Учасник Рейду Забродського по ворожому тилу.

Нагадаємо, у суботу, 17 листопада,  60 військовослужбовців бригади та 20 курсантів першого курсу факультету морської піхоти Одеської військової академії склали урочисту Клятву морського піхотинця. Разом з підлеглими смугу перешкод приходив і новий командир бригади полковник Микола Палас, який перейшов до лав морської піхоти з Десантно-штурмових військ.

Нагадаємо, 23 травня президент України Петро Порошенко проголосив зміну кольору беретів Морської піхоти України.