Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

У Мін`юсті розповіли, чим доводитимуть вину РФ у справі щодо анексії Криму у Страсбурзі ("Європейська правда")

12:50 19-12-2018


Редакционная строка

19.12.2018

Україна у справі проти Росії щодо Криму надала Європейському суду з прав людини детальні свідчення очевидців окупації, а також фото- та відеоматеріали, які також підтверджені свідченнями.

Про це заявив заступник міністра юстиції Іван Ліщина в інтерв’ю "Європейській правді".

"Подання 2017 року формували як для арбітражу, де мати відео – недостатньо. Ми шукали, хто його знімав, шукали людей, які були в кадрі, і від кожного вимагали нотаріально завірене свідчення про те, як це відбувалося. При цьому більшість цих відеороликів справді є на youtube, і лише невелика частина – досі невідомі відео", - сказав Ліщина.

Та сама ситуація, за його словами, з наданими фотографіями. Україна також передала до суду досить багато знімків, які ніхто не бачив, з нотаріальним описом від автора, що відбувається на кожному з них.

 

Ліщина розповів, що в доказах у ЄСПЛ щодо початку окупації Україна відштовхується від того, що може чітко довести, а це – ніч з 26 на 27 лютого, коли відбулося захоплення Верховної ради АР Крим.

"У нас закон встановлює, що початок окупації Криму – це 21 лютого. На youtube справді є відео, відзняте того дня в Криму, на якому кудись рухається російська військова колона. Але ми не знайшли жодних кінців цього відео. Ми не знаємо, хто його знімав, коли, де і як, і що, власне, на ньому відбувалося. Юридично оформлених підтверджень цієї дати у нас немає", - зазначив він.