Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Росія готує небезпечну провокацію на Донбасі ("gazeta.ua")

19:02 29-12-2018


Редакционная строка

29.12.2018

 

 

 

 

 

 

Росія готує небезпечну провокацію на Донбасі
Росія хоче звинуватити Україну у використання хімічної зброї на Донбасі. Фото: Informburo

 

 

 

 

 

 

Росія хоче здійснити на Донбасі провокацію і звинуватити Україну у використання хімічної зброї.

"Нині ГУР відзначає низку ознак, що вказують на підготовку Росією диверсійно-терористичного акту із застосуванням хімічно небезпечних отруйних речовин ... В середині грудня на Донбас прибула група російських фахівців з хімічних, бойових і отруйних речовин. У складі групи є не тільки військовослужбовці збройних сил Російської Федерації, а й представники спеціальних служб, і зокрема ФСБ Росії", - розповів представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві в суботу, 29 грудня.

Скібіцький зазначив, що РФ хоче використовувати наявність на окупованій території Донбасу підприємств з небезпечним виробництвом, зокрема, де зберігаються запаси отруйних речовин. Використанню хімічної зброї можуть сприяти погодні умови, які посилюють стійкість отруйних речовин, зокрема хлору.

За словами представника ГУР, окупаційні війська на Донбасі готуються до дій в умовах хімічного зараження. Для цього з РФ завезли засоби хімзахисту

"При цьому російські спецслужби цинічно розраховують на значну кількість жертв серед мирного населення, що забезпечить відповідний резонанс і увагу міжнародного співтовариства", - наголосив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися свіжі фото Донецького аеропорту

Представник ГУР зазначив, що провокацію також будуть використовувати російські пропагандисти, розповсюджуючи неправдиву інформацію про використання українськими силовими структурами хімічної зброї проти жителів Донбасу. За словами Скібіцького, Росія намагається використовувати весь арсенал інформаційно-політичної пропаганди для дискредитації України перед міжнародною спільнотою.

Представник ГУР також нагадав, що аналогічна схема використовувалася Росією перед хімічною атакою в Сирії в районі Алеппо.

Над окупованим Донбасом замайорів жовто-блакитний стяг із повітряних кульок. Таким чином 10-та гірсько-штурмова бригада привітала мешканців тимчасово-непідконтрольних територій з прийдешніми святами.