Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Армія отримає турецькі ударні безпілотники Bayraktar.Видео ("gazeta.ua")

12:59 12-01-2019


Редакционная строка

12.01.2019

"Укрспецекспорт" та турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю для української армії ударних турецьких дронів Bayraktar TB2.

Про це 12 січня президент України Петро Порошенко написав у Facebook.

"Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня окрім високотехнологічних характеристик можуть бути дооснащені сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей".

 

Ударний безпілотник Bayraktar TB2 здатен перебувати у повітрі 24 години на висоті від 3 до 9 кілометрів. Має розмах крил - 12 метрів. Може нести дві протитанкові бомби
Фото: twitter.com/Acemal71
 
 
 
 

Порошенко додав, що угода "є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною і відповідає стратегічному курсу України до НАТО, його стандартів та відкритого світового ринку озброєння".

У кінці посту додав хештех #НоваАрмія

Bayraktar TB2 у перекладі з турецького "прапороносець". За технічними показниками це апарат, здатний перебувати у повітрі 24 години на висоті від 3 до 9 км. 6,5 - метровий БПЛА з двома балками, 12 метрами розмаху крил і двигуном внутрішнього згоряння. Максимальна швидкість польоту 222 км/год, крейсерська - 130 км/ч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прицільний удар: показали відео повітряної атаки ЗСУ на Донбасі

Апарат оснащений безліччю камер і систем спостереження, що дозволяє використовувати його для розвідки. Bayraktar TB2 може нести дві протитанкові бомби.

Він побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів в своєму класі після проведення тестових польотів у червні і серпні 2014 року на висоті 8 км Тривалість польоту становила 24 години 34 хвилини.

У турецькій армії, жандармерії і поліції літає більше 70 машин MALE класу - середньовисотні безпілотники з великою тривалістю польоту. Їх застосовували у бойових діях у Сирійському Курдистані, Північному Іраку і в операціях проти Ісламської держави під час штурму Аль-Баб.