Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Список кандидатів у Президенти України: хто подав документи у ЦВК ("24 канал")

14:19 12-01-2019


Редакционная строка

12.01.2019

???°?????????°???? ?? ?????µ?·?????µ?????? ???????°?????? 2019: ???????????? - ?????? ???????°?? ???????????µ?????? ?? ?¦????

Список кандидатів у Президенти України, які подали документи у ЦВК / Фото з відкритих джерел

 

Станом на 13:00 12 січня дев'ятеро осіб подали документи до Центральної виборчої комісії на участь в президентських виборах, які відбудуться у березні 2019 року. П'ятьох з них Центрвиборчком зареєстрував, одному у реєстрації відмовив, а документи ще трьох наразі комісія вивчає на відповідність виборчому законодавству.

Першим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став екс-міністр екології та природних ресурсів України, юрист Ігор Шевченко, який подав документи в Центральну виборчу комісію в перший день передвиборчої кампанії – 31 грудня.

Читайте також: Вибори президента України-2019: хто піде та які у них шанси

Окрім нього, в останній день 2018 року документи до ЦВК подав правозахисник та економіст з Броварів Володимир Ратуш. За його словами, з великими політичними силами він не пов'язаний, проте у минулому був членом партії "Народно-трудовий союз українців". 

Вранці 3 січня документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатом на виборах президента України подав лідер Соціал-демократичної партії, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін.

Читайте також: Кандидати у президенти України-2019: список

Четвертим офіційно зареєстрованим кандидатом у Президенти України став Валентин Наливайченко. За його кандидатуру 3 січня одноголосно проголосували делегати з'їзду партії "Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість". Після цього, він одразу подав документи до Центральної виборчої комісії та пройшов реєстрацію.

Також 3 січня подав у ЦВК документи голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

Міський голова Львова та лідер партії "Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий останнім 3 січня подав документи до ЦВК для реєстрації кандидатом на виборах президента України.

10 січня документи до Центрвиборчкому подав Віталій Купрій – народний депутат, обраний у 2014 році в мажоритарному окрузі на Дніпропетровщині. До парламента він висувався від "Блоку Петра Порошенка", однак у 2015 році вийшов з фракції БПП.

Читайте також: Вибори президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації

Ще одним кандидатом у президенти став очільник політичної партії "Наші" позафракційний народний депутат Євген Мураєв. Документи до ЦВК він здав 11 січня.

А вже у суботу, 12 січня, документи у Центральної виборчої комісії подав лідер політичної партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. Він розповів, що вже вніс заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. За словами політика, більша частина суми – це гроші його партії, сам же Гриценко додав до застави власних 100 тисяч гривень.

Тому, станом на обід 12 січня вже дев'ять осіб подали до ЦВК документи для реєстрації кандидатами у президенти. Наразі Центральна виборча комісія офіційно зареєструвала Шевченка, Капліна, Скоцика, Садового, Наливайченка. Ратушу відмовили у реєстрації через невідповідність його документів вимогам виборчого закону, а документи Купрія, Мураєва та Гриценко зареєструє у найближчі дні.

Документи у ЦВК можна подати до 3 лютого 2019 року. З ними потрібно також внести грошову заставу у розмірі 2,5 мільйона гривень. Реєстрація усіх кандидатів у президенти буде тривати до 8 лютого.

Нагадаємо, президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року. Згідно з опитуванням, проведеним групою "Рейтинг", чинний глава держави Петро Порошенко нині лише третій і його результат складає усього 11,1%. Це майже вдвічі менше за показники Юлії Тимошенко – 20.8%. Володимира Зеленського підтримують 13,4%.