Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Лавров назвав неприйнятною пропозицію США щодо місії ООН на сході України й заявив, що "Донбас не здасться" ("unian.ua")

15:12 16-01-2019


Редакционная строка

16.01.2019

Глава МЗС РФ заявив, що пропозиція США не сприяє «прямому діалогу» між Києвом і російськими бойовиками на Донбасі.

???°???????? ?·?°????????, ???? ???????????·???????? ?????? ???????? ?????????? ?????? ???° ?????????? ???????°?????? ???µ?????????????????°? / ???????? ??????????

Лавров заявив, що пропозиція США щодо місії ООН на сході України неприйнятна / фото УНІАН

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України є неприйнятною і пообіцяв, що «Донбас не здасться».

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві за підсумками російської зовнішньої політики в 2018 році.

Лавров нагадав, що Росія запропонувала організувати місію ООН для охорони спостерігачів ОБСЄ на сході України.

«У відповідь наші західні, перш за все, американські колеги висунули правило, яке вигадав Курт Волкер - представник США з українського врегулювання. Ці правила полягали не в тому, щоб, як передбачено Мінськими домовленостями, сприяти прямому діалогу між Києвом і ополченням (російськими бойовиками - УНІАН) і забезпечувати в цьому діалозі за посередництва ОБСЄ вирішення всіх питань, а в тому, щоб ввести на Донбас 30-тисячне військовий контингент з важкими озброєннями і взяти під контроль весь периметр тієї території Донбасу, про яку ми зараз говоримо», - сказав Лавров.

За його словами, пропозицією США передбачається розпустити окупаційне керівництво в Донецьку і Луганську і «направити поліцію ООН і адміністрацію ООН, яка буде там все вирішувати».

«Думаю, що нас всі розуміють, але хочуть вдавати, що це єдиний спосіб вирішення української кризи - піти на поводу у нинішньої влади і змусити Донбас здатися. Це не реально, це абсолютно нереалістично - на це сподіватися», - додав він.

Раніше в МЗС РФ заявили, що "дружнє ставлення" Росії до України й українського народу "не безмежне".