Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Порошенко готує помпезне висунення - ЗМІ ("gazeta.ua")

16:30 17-01-2019


Редакционная строка

17.01.2019

 

 

 

 

Порошенко готує помпезне висунення - ЗМІ
Однією з "фішок" президента Петра Порошенка буде підвищення пенсій. Фото: Микола Лазаренко, president.gov.ua

 

 

 

Президент Петро Порошенко заявить про висунення на другий термін 2 лютого.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум із висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", - цитує джерело в керівництві фракції "Блоку Петра Порошенка" LB.ua

Співрозмовник нагадав, що, згідно чинного законодавства, кандидати в президенти можуть подавати документи для реєстрації до ЦВК до 3 лютого включно.

"Як відомо, Юлія Тимошенко заявить про участь у виборах у День Соборності, 22 січня. Порошенко ж це зробить на початку лютого", - сказав нардеп.

Також, з його слів, "фішкою" Порошенка на виборах, окрім томосу і монетизації субсидій, стане "підвищення пенсій на 17-20% з березня поточного року".

"Щоправда, грошей на це в скарбниці немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення євроблях. Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менші, ніж ми прогнозували, затверджуючи бюджет-2019.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду. Тому зараз шукаємо гроші, думаємо: де їх узяти, щоб пенсії були підвищені", - зауважив співрозмовник.

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019?го, парламенту - у жовтні того ж року.

ЦВК зареєструвала 8 кандидатів у президенти.