Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Путін дозволив фахівцям з Франції та Німеччини приїхати в Керченську протоку ("Українська правда")

14:30 18-01-2019


Редакционная строка

18.01.2019

Президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку.

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції після переговорів з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уже більше місяця назад канцлер Меркель просила президента Путіна дозволити німецьким фахівцям приїхати в район Керченської протоки і подивитися, як здійснюється прохід через цю акваторію, враховуючи, що необхідно дотримуватися норм безпеки... І президент Путін зразу погодився", - сказав Лавров.

Він додав, що трохи пізніше Меркель попросила, щоб німецькі фахівці приїхали разом з французькими, і на це президент Росії теж погодився.

 

Лавров також повідомив, що Маас передав йому пропозицію, згідно з якою ця поїздка має бути узгоджена з Україною.

"Ми сказали чесно, якщо наші колеги зацікавлені в тому, що обіцяв президент Путін канцлеру Меркель, це можна зробити сьогодні, завтра, в будь-який час. Якщо ідея полягає в необхідності оформити все це в якусь політичну процедуру, в якій буде і українська сторона приймати якісь рішення, то ми ризикуємо опинитися в тій же ситуації, в якій опинився "Нормандський формат" з "формулою Штайнмайера", - підсумував Лавров.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо: