Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


25.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Назвали імена російських генералів, на яких Україна подала до суду в Гаазі (Відео) ("gazeta.ua")

12:16 21-01-2019


Редакционная строка

21.01.2019

Російські генерали, яких підозрюють у злочинах проти України і які перебували на "керівних посадах військових" угруповань бойовиків

Від початку війни на Донбасі щонайменше 11 російських генералів керували "військами" угруповань ДНР і ЛНР. Це ті, чиї дані вже встановила українська розвідка. Частина з них – фігуранти кримінальних справ в Україні. Цю інформацію прокуратура вже передала до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це повідомляють "Донбас.Реалії".

"Усі факти, які стосуються злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ретельно фіксуються і збираються до спеціальних томів. На сьогоднішній день у нас таких близько 50", – розповів спікер Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл автобуса під Волновахою: сьогодні 4 роки з часів трагедії

Про підозри повідомили голові Міноборони Російської Федерації Сергію Шойгу і начальнику Генштабу Росії Валерію Герасимову.

"Доказами провини високопосадовців РФ є не лише поставки озброєнь і боєприпасів, це є накази, тобто документи, якими вони віддають накази на здійснення цих злочинів", – додав Лисенко.

Також у злочинах проти України підозрюють російських генералів, які перебували на "керівних посадах військових" угруповань бойовиків, перебуваючи на окупованій частині Донбасу. Очолювали так звані "перший і другий армійські корпуси" та їхні "підрозділи".

"За нашими підрахунками, за весь цей час на території України безпосередньо у бойових діях у керівництві російським угрупованням брали участь понад 5 тисяч російських військовослужбовців-офіцерів. Встановлено, що 2018-го підлягало до ротації 840 офіцерів Збройних сил РФ, які перебували на командних посадах у "першому і другому армійських корпусах", – сказав спікер головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Минулої доби на Донбасі був поранений один український воїн, у бойовиків - один загиблий і 2 травмованих.