Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Польща зробила ще одну заяву щодо "Північного потоку-2" ("gazeta.ua")

19:36 25-01-2019


Редакционная строка

25.01.2019

 

 

Польща зробила ще одну заяву щодо
У МЗС Польщі заявили, позиція їхньої країни щодо будівництва "Північного потоку-2" збігається із загальною позицією Європейської Комісії. Фото - ТСН

 

У МЗС Польщі заявили, позиція їхньої країни щодо будівництва "Північного потоку-2" збігається із загальною позицією Європейської Комісії. Цей проект не повинен бути реалізований.

Про це заявив очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе у Давосі, йдеться на Урядовому порталі.

Польський міністр зазначив, що газова директива повинна розповсюджуватися на всі газогони. Він підкреслив, що "Північний потік-2" становить загрозу для миру і безпеки європейського континенту.

Він пояснив, що загрозливим є не лише поглиблення залежності країн Європи від російських енергоносіїв, а й перспектива ескалації агресії РФ стосовно України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північний потік-2: ризики для Європи і втрати для України

Чапутович зазначив, що коли транзит російського газу через територію України припиниться, вона втратить і прибутки, і захищеність від розширеної агресії з боку РФ. Климпуш-Цинцадзе висловила вдячність за спільні зусилля та чітку позицію Польщі у протидії будівництву "Північного потоку-2".

Вона висловила сподівання на подальшу координацію дій щодо протидії будівництву скандального газогону.

"Північний потік-2" – другий газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м3 газу на рік. Вартість проекту – €9,5 млрд. Його навпіл фінансують російський Газпром і 5 європейських компаній."Північний потік-2" введуть в експлуатацію до кінця 2019-го.