Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


29.03.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Мельниченко розповів, як Кучма пропонував йому, Єльяшкевичу і Мирославі Гонгадзе 100 млн доларів (телеканал "zik.ua")

09:19 26-01-2019


Редакционная строка

26.01.2019

ZIK

Леонід Кучма пропонував мені, Єльяшкевичу і Мирославі Гонгадзе 100 мільйонів доларів за те, щоб його не притягували до карної відповідальності. Він передавав це через Бакая.
 
Про це в ефірі інформаційно-політичного інтерактивного ток-шоу «Народ проти« на телеканалі ZIK під час скайп-включення заявив екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко.
 
Микола Мельниченко зазначив: нинішній Генпрокурор України Юрій Луценко – це людина, яка брехала і буде брехати про все, що потрібно замовникам.
 
Також екс-майор підкреслив, що Луценка поставили на посаду Генпрокурора для того, щоби знищити докази вини Леоніда Кучми у вбивстві Георгія Гонгадзе.
 
«Я особисто передав у ГПУ оригінали записів. Мені відомо, що особисто Луценко підмінив їх. Зараз він публічно стверджує, що я не іду на співпрацю і що я нібито нічого не передавав. Але я передавав під протокол і під відеозапис»,– наголосив Мельниченко.
 
 
Він додав, що місяць тому він звернувся до Генпрокурора з вимогою відновити слідство, допитати його і провести інші слідчі дії у справі Гонгадзе.
 
«Мої адвокати зробили більше ста запитів до ГПУ. Але Генеральна прокуратура не чує і не бачить цього. Вона відмовляє в будь-яких клопотаннях. Тому мені дуже прикро, що така людна як Луценко перебуває на цій посаді»,– наголосив екс-майор.
 
Також Микола Мельниченко заявив, що Леонід Кучма пропонував йому, Єльяшкевичу і дружині Георгія Гонгадзе Мирославі 100 мільйонів доларів за те, щоб його не притягували до карної відповідальності.
 
«Коли Кучма пропонував, я приїхав до Мирослави Гонгадзе і сказав їй, що є така пропозиція. Вона про це знає. Він передавав це через Бакая»,– розповів екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко.
 
 
Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що так звані «плівки Мельниченка», були спецоперацією ФСБ Росії.
 
«Я глибоко переконаний, що «плівки Мельниченка» – операція ФСБ проти українського президента, який посмів заявити несміливо, але чітко про рух до НАТО. Решта було справою мистецтва», – сказав він.
 
Як відомо, засновник «Української правди» Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі під Таращею Київської області виявили обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналісту.
 
У 2009 році в Київській області знайшли рештки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе.
 
15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві Гонгадзе трьох екс-працівників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України – Валерія Костенка, Миколу Протасова й Олександра Поповича. Суд позбавив їх волі на термін від 12 до 13 років.
 
Крім того, у січні 2013 року суд засудив до довічного ув’язнення колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за вбивство журналіста.
 
Читайте також: Дружина Мельниченка розповіла, чому він за жодних обставин не приїде в Україну